Aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief?

Dat kan! Vul hieronder je email adres in, en wij zorgen ervoor dat jij op de hoogte wordt gehouden van het laatste nieuws!

17-09-2016

Vanmiddag om twaalf uur is in Utrecht de aftrap van de Nationale Sportweek. Ruim een week lang, van 17 tot en met 25 september, staat heel Nederland in het teken van lekker sporten en bewegen. Ook kun je tijdens de Nationale Sportweek iemand die niet of weinig sport meenemen naar jouw club om samen sportplezier te beleven.

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF om te laten zien hoe leuk en gezond sporten en bewegen is. Vorig jaar vond de Nationale Sportweek nog plaats in april, nu is hij in september, als ook het sportseizoen bij veel clubs en verenigingen weer begonnen is. De Nationale Sportweek valt vanaf nu ook samen met de Europese Week van de Sport, waarvoor in heel Europa tal van leuke sportieve activiteiten worden georganiseerd.

Zie ons evenement voor meer informatie!

Tilburg Lacrosse gaat het sportseizoen weer beginnen!

Vrijdag 2 september begint het seizoen weer! Ben jij er klaar voor?!

27-08-2016

Het seizoen gaat weer beginnen! Vanaf vrijdag 2 september zijn we in groten getale te vinden op de sportvelden van de universiteit!

De trainingen zullen twee keer per week plaatsvinden. Op maandagen van 20:30u - 22:30u en op vrijdagen van 20:00u - 22:00u.

Wil jij er ook bij zijn!? Neem dan snel contact met ons op! 

Tilburg Lacrosse sluit het sportseizoen 15-16 af! 

En dat deden we niet zomaar! Lees snel verder om te horen hoe we dit hebben gedaan!

19-06-2016

Tilburg lacrosse sloot het seizoen 15-16 erg goed af op zaterdag 18 juni. De gehele middag waren er wedstrijden, waar alle huidige en oud-leden voor waren uitgenodigd en hebben we met elkaar heerlijk genoten van het goede weer en wat potjes lacrosse! De oude garde tegen de frisse jeugd, de dames tegen de heren, en nog vele andere variaties werden deze dag gespeeld!

Maar na het harde werk, moet er natuurlijk gegeten worden. Daarom hadden we voor iedereen een lekker lopend bufet georganiseerd: BBQ!
Salades, vlees, vegetaries en natuurlijk heerlijk fruit: het was smikkelen voor iedereen die deze middag zo hard op het veld hadden gespeeld.

Na de BBQ zijn er veel belangrijke zaken besproken. Als eerste deed onze voorzitter een belangijke bekendmaking van het nieuwe logo van Tilburg Lacrosse! Klik snel op de afbeelding hiernaast en laat weten wat jij ervan vindt! 

Daarnaast werd Guy Kessels benoemd tot ere-lid van Tilburg Lacrosse. Zijn ontzettend goede inzet om de club, vanaf 2008 tot nu toe, te maken zoals het is, wordt ontzettend gewaardeerd en de benoeming van Guy tot erelid was dan ook zeker op zijn plaats! Naast Jeroen Cools en Thijs van den Burg, is Guy nu ons derde ere-lid! Gefeliciteerd Guy!

Ook werd er gesproken over de mogelijkheid om lid te worden van de Fantastic Fifty! Hiervoor werden goodie-bags uitgedeeld, waar allerlei leuks inzit, en hier werd natuurlijk de Fantastic Fifty aanmeldingsbrief in gedeeld voor alle aanwezigen. Daarnaast werden vele prijzen uitgereikd voor onze spelende leden. De Best Individual Player, Best Defense, Topscoorder, en nog velen anderen. Namens Tilburg Lacrosse: gefeliciteerd heren en dames! 

Benieuwd naar de foto's van deze mooie dag?

Kijk dan snel hier!

Het finaleweekend 2015-2016 (Playoffs)

De mannen en dames van Tilburg hebben afgelopen weekend hard gestreden in en rond het Excelsior Stadion in Rotterdam!

12-06-2016

Op zaterdag 11 juni, en zaterdag 12 juni, heeft het eerste mannen team van Tilburg Lacrosse hard gestreden om hun tweede plek die ze hebben verdiend gedurende de competitie te behouden, of zelfs te verbeteren! 

Helaas is de halve finale tegen de mannen van Utrecht toch anders gelopen dan waarvoor we kwamen. Met een 5-6 verlies werd het duidelijk dat de mannen op zondag wél de derde plek konden pakken, maar helaas niet waren gekwalifceerd voor de finale! 

Op zondag speelden de dames tegen de Red Rhino's (Belgisch team), om te bekijken of zij volgend jaar in de hoofdklasse mochten blijven spelen. Ondanks dat ze super goed gestreden hebben, hebben de dames het veld verlaten met een score van 7-2 voor de tegenstander. 

De heren hebben het weekend echter afgesloten met een winst: maar liefst 17-9 wonnen zij van het thuisspelende team Rotterdam. 

Al met al een geweldig weekend, waar we met trots op terug mogen kijken. Volgend jaar net zo veel plezier maken met z'n allen, en gaan voor een hogere plek! Let's go Titans! 

Foto's van de wedstrijd Tilburg1 - Utrecht1 (mannen)
Wedstrijdverslag Tilburg1 - Rotterdam1 (mannen)
Foto's van zondag (mannen en vrouwen)
Foto's van zondag (mannen en vrouwen)

05-06-2016

De Nederlands mannen- en vrouwen lacrosse teams zijn druk bezig met 
hun voorbereidingen voor hun volgende uitdaging! 
Bij de mannen is dit het EK in Dubapest  waar ze afgelopen weekend een interessante tegenstander hadden om tegen te oefenen: Harvard  Lacrosse!  De vrouwen zitten ook niet stil, en hebben het op eigen bodem  opgenomen  tegen Penn State Lacrosse!  

Wist je dat: Jelle Tuinhout, vanuit Tilburg Lacrosse meespeelt met het Nederlands team als aanvaller? (Te zien op de foto: #82)
Wist je dat: Er ook al een aantal dames zijn bij Tilburg Lacrosse die meespelen met het onder-19 Nederlands vrouwen team?

Benieuwd naar de foto's en video's van deze geweldige wedstrijden? Klik dan snel hieronder! 
Mannen foto's    Dames video

Nederlands Kampioenschap Lacrosse!

Op 11 en 12 juni is het zo ver: het finaleweekend wordt gespeeld 

24-05-2016

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni 2016 worden in sportstad Rotterdam de finales gespeeld van de Nederlandse lacrossecompetitie. Tijdens dit tweedaagse evenement strijden zowel de dames als de heren voor een plek in de finale. Uiteindelijk wordt in stadion Woudestein beslist wie zich kampioen van Nederland mag noemen. Alleen de beste vier teams uit iedere competitie plaatsen zich voor dit finaleweekend. Tevens worden er verschillende promotie- en degradatiewedstrijden gespeeld.

Artikel in het Algemeen Dagblad (AD)

In de Zuidwestkrant: Sport lacrosse slaat aan!

Daniël Sterenborg heeft veel interesse gewekt bij de jeugd van Ossendrecht om lacrosse te spelen!

20-05-2016

Op eingen initiatief heeft Daniël Sterenborg een aantal open lacrosse lessen georganiseerd in Woensdrecht. Op de Facebookgroep die hij hij heeft gestart nodigt hij dan ook iedereen uit die geinteresseerd is om een super toffe sport op te pakken!

"Lacrosse is nog onbekend in de regio Bergen op Zoom. Met proeflessen en clinics wordt vanuit Ossendrecht door Daniël en Fleur Sterenborg aandacht gevraagd. Iedere (tweede) vrijdag tussen 16u-17u is er op speelveld bevrijdingsstraat/molenstraat een kleine clinic en oefenwedstrijd. Iedereen is welkom."  

En deze succesvolle lessen gaan niet ongemerkt voorbij! Lees snel de artikelen in diverse lokale kranten over de lacrosse lessen. 

Artikel in de Zuidwestkrant woensdag 18 mei 2016
Artikel in de Woensdrechtse bode donderdag 3 maart 2016
Artikel in de Zuidwestkrant woensdag 2 maart 2016

Foto: Facebook account van Daniël Sterenborg

Tilburg Lacrosse op de Meimarkt

Afgelopen weekend stond Tilburg Lacrosse weer op de Meimarkt op geld op te halen voor de TLC

16-05-2016

Dit weekend was de Tilburge Meimarkt! Hier stond natuurlijk ook een kraam van Tilburg Lacrosse, waarbij we geld gingen ophalen voor de Tilburg Lacrosse Cup, aanstaande zomer!

Het heeft ons ontzettend goed geholpen, waardoor we weer een mooi toernooi kunnen neerzetten voor alle internationale spelers!  

Zie hier meer originele foto's

Tilburg Titans bij Keizerstad Kannibalz!

Binnen Nederland Lacrosse willen we op hoog niveau spelen. Dus waarom niet eens kijken bij een andere club hoe zij trainen?! 

13-05-2016

Op 9 mei kwamen er een aantal dames van Tilburg Lacrosse naar de training van de enige echte Keizerstad Kanibalz Dames 1. Door de training van Hanneke van Verseveld (NL dames team) was het naast alle gezelligheid een zware training waarin weer een hoop is geleerd!

Nijmegen, bedankt dat we bij jullie training aanwezig mochten zijn en ontzettend mooi om te zien dat we zo goed met elkaar kunnen samenwerken (buiten de strijd tijdens de wedstrijden natuurlijk!).

Nederlandse vlag imitatie

Z@ppsport met lacrosse in de hoofdrol

Spelers van het Nederlands team, Jorik en Nina, hebben Ron Boszhard en Naomi van As laten zien wat nou eigenlijk lacrosse is

07-05-2016

Deze morgen, zaterdag om 08.55uur was de uitzending van Z@ppsport met lacrosse in de hoofdrol op NPO3! Jorik en Nina hebben de presentatoren en alle kinderen laten zien wat lacrosse is, en voor hen was dit natuurlijk super tof om zelf ook te proberen! De herhaling is zondagmorgen (8 mei) om 08.40 weer op tv te zien, maar wij hebben de link van de uitzending hieronder natuurlijk ook beschikbaar gemaakt!

Z@ppsport uitzending

Alumnidag

Vier met ons, onze Alumnidag en sluit het sportseizoen 15-16 af met een heerlijke bbq! 

03-05-2016

Jazeker, op zaterdag 18 juni is de enige echte alumnidag georganiseerd voor alle huidige en oud-leden! Op deze dag zullen veel wedstrijden gespeeld worden tussen alle (oud-)Titans & (oud-)Titanides! Geen uitnodiging ontvangen, maar wel lid geweest van Tilburg Lacrosse? Dan ben jij ook zeker uitgenodigd! Stuur snel een mailtje naar voorzitter@tilburglacrosse.nl zodat we je meer informatie kunnen sturen!

Deze dag zal  starten om 12.00uur, en na wat heerlijke lacrosse sessies en een goede BBQ, zullen we om 20.30uur allemaal nog lekker kunnen na-borrelen.

Voor alle huidige leden, wordt deze dag ook gebruikt om het sportseizoen 2015-2016 af te sluiten.

Bijzijn is meemaken!

Jeugdlacrosse in Den Haag

Een super mooie dag, vol lacrosse! Lacrosse voor de Nederlandse jeugdspelers wordt groter en groter!

22-04-2016

Op zaterdag 23 april organiseert Den Haag Lacrosse de eerste echte jeugddag. En dat mag zeker genoemd worden bij de hoogtepunten van 2016 natuurlijk! Want maar liefst 32 kinderen uit heel Nederland komen morgen naar Den Haag om gemengde wedstrijden te spelen, clinics te krijgen van MDNT & WDNT spelers en vervolgens ook wedstrijden met alleen jongens en alleen meiden te spelen! Hiervan komen er 5 spelers van Tilburg Lacrosse ook meedoen natuurlijk! Benieuwd naar de aftermovie? Klik dan snel op de link hieronder!

Jeugddag aftermovie

 

Tilburg Lacrosse Cup

De zomer staat alweer voor de deur en daarmee ook het meest geweldige lacrosse toernooi van Nederland!

19-04-2016

Op 29, 30 en 31 juli is het weer zover: de 4e editie van de Tilburg Lacrosse Cup wordt weer georganiseerd! De uitnodigingen zijn verstuurd en het aanmelden is begonnen. Jij ook meedoen? Stuur dan snel een mailtje, of een berichtje op de Facebook pagina van dit evenement!

Tilburg Lacrosse Cup

Lacrosse groeit!

In Brabant komen er steeds meer lacrosse verenigingen, en Tilburg Lacrosse is hier natuurlijk erg blij mee!

03-03-2016

Niet alleen in Tilburg wordt lacrosse gespeeld. Ook op meer plekken in Brabant zijn er enthousiaste mensen die de sport groter willen maken! 
Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om lacrosse te proberen in Woensdrecht, en is er zelfs een geheel nieuwe vereniging opgericht in Breda: de Breda Bears!

Lacrosse in Breda

Amerikaans lacrosse team naar Tilburg!

Op 16 & 17 januari heeft Tilburg Lacrosse 'The Cup' georganiseerd, wat een groot succes was!

18-01-2016

Yvonne, Debbie, Judith hebben vanuit Tilburg Lacrosse een geweldig twee-daags toernooi georganiseerd in samenwerking met het North America Select Team: The Cup. Dit toernooi  is ontstaan in de softbalwereld en nu is overgewaaid naar lacrosse om de naamsbekendheid en het niveau van de sport in Nederland te vergroten. Benieuwd hoe dit toernooi eruit zag? Klik dan snel verder!

Klik hier verder